top of page

Învățătura

Învățătura lui Gurdjieff este o cale prin care individul uman își  poate dezvolta  capacitățile latente – fizice, mentale și emoționale- într-un mod integrat. Acest proces, în timp, conduce la o înțelegere mai adâncă de sine însuși, o interacțiune mai vie cu viața, și la posibilități de conectare cu influențe spirituale.


Marile tradiții religioase au evoluat în medii speciale (ex. Anahoretismul și Monasticismul) în afara condițiilor normale de viață, fiecare punând un accent special pe dezvoltarea corpului, a emoțiilor și a minții.
​​

Gurdjieff a adus în Vest “a patra cale” , o cale prin care propune lucrul simultan asupra tuturor părților din sine însuși, o cale care nu implică retragerea din viața de zi cu zi, dar care ne arată cum relația cu noi înșine, cu propria noastră viață, oferă materialul pentru munca noastră interioară.

 

Putem vorbi despre căutarea prezenței, a cunoașterii de sine, despre o stare de trezire, ființă și constiență, dar aceste cuvinte își dezvăluie înțelesul doar prin experiențe reale.

„Nu trebuie să mă credeţi. Nu vă cer să credeţi nimic din ceea ce nu puteţi verifica pentru voi înşivă...” ​ G I Gurdjieff

„Nu trebuie să mă credeţi. Nu vă cer să credeţi nimic din ceea ce nu puteţi verifica pentru voi înşivă...”

G I Gurdjieff

bottom of page