top of page

Gurdjieff Studies România este activă în România din 2005 și este un grup asociat Gurdjieff Studies Londra - o organizație educațională nonprofit care se ocupă cu promovarea învățăturii și filozofiei lui G I Gurdjieff - fondat de elevii lui James Moore, biograf al lui G I Gurdjieff, el insuși elev timp de 21 de ani al doamnei Henriette Lannes. Doamna Lannes a fost eleva lui G I Gurdjieff în ultimii lui 11 ani de viață.

Gurdjieff Studies România este ghidat îndeaproape de profesorii din Londra, care fac vizite regulate pentru a lucra intensiv cu elevii de aici.

Activitatea grupului se desfășoară la București și este continuă: participăm la întâlniri săptămânale de lectură, avem proiecte și activități practice periodice, unele dintre ele împreună cu colegii de la Gurdjieff Studies Londra. Există de asemenea și mici grupuri de studiu cu diferite tematici, toate acestea având ca scop principal auto-observarea, antrenarea atenției și studiul de sine

De două ori pe an au loc evenimente intensive care cuprind clase de Mișcări, discuții, activități practice și altele care creează pentru cei implicați condiții prielnice în care auto-observarea corectă și dezvoltarea de sine devin posibile.

Avem colegi din alte orașe ale țării care vin să lucreze împreună cu noi.

„Acest Lucru cu sinele înseamnă mai întâi de toate să ajungem la realitatea noastră, să trăim în ceva real din noi înșine, în esență, nu doar în vârtejul opiniilor și al influențelor. Acest Lucru necesită un instrument de mare precizie; cu degete neîndemânatice ești sortit eșecului. Înțelesul fundamental al efortului nostru este să dobândim și să perfecționăm instrumentul, atenția noastră.”

Henriette Lannes

Henriette Lannes: Inside a Question: Works of Henriette Lannes, Pupil of G I Gurdjieff – Hanriette Lannes (2002); This Fundamental Quest - Henriette Lannes (2003)
bottom of page