top of page

Întâlniri de lectură

Întâlnirile de lectură au loc săptămânal și reprezintă o componentă importantă a studiului învățăturii lui G I Gurdjieff.

Deși studiul privat al literaturii „Lucrului” poate fi extrem de valoros, lectura împreună cu ceilalți, într-o atmosferă în care atenția este mai adunată și toți încearcă împreună același lucru, aduce o calitate deosebită percepției și înțelegerii.

 

Cărțile lui G I Gurdjieff și ale unora dintre elevii săi au jucat un rol important în introducerea în Lucru a unui mare număr de persoane. Câteodată, când mai multi oameni se strâng pentru a împărtăși cu ceilalți experiența lecturii, acest lucru poate însemna începutul unui nou Grup de Studiu.

Pentru a afla mai multe detalii vă rugăm să ne scrieți.

„Acum doresc să vă spun că, dacă nu vă veți adânci atenția, nu vă veți atinge nici scopul interior, nici pe cel exterior. Am invățat de la domnul Gurdjieff că în tot ceea ce facem trebuie să avem un scop interior și unul exterior. Ceea ce facem în viață fără un scop interior nu ne va sustine Lucrul, iar cele două scopuri trebuie să se întâlnească și să se ajute reciproc.”

Henriette Lannes

bottom of page