Activități practice
Munca practică ne ajută să creăm o legătură între lucrul interior, foarte fin, și viața noastră de zi cu zi.
Atenția aplicată în activități cum ar fi grădinăritul, caligrafia, gătitul, artele și meșteșugurile, teatrul de păpuși, studiul muzicii și al sunetelor rezonează cu alte activități pe care le facem în viața obișnuită.
În activitățile practice, de multe ori suntem direcționați către lucruri la care ne pricepem sau care pur si simplu ne plac. Dar adesea tiparele vieții noastre sunt foarte repetitive. Aici însă putem încerca să facem și lucruri noi, nu neaparat atractive la prima vedere. Aceasta poate conduce către o apreciere a gândirii practice, la o atenție mărită asupra dexterității manuale, la o receptivitate sporită față de calitatea impresiilor, ca mijloc de înțelegere a funcționării subtile a organismului uman și a posibilităților acestuia de a transforma energiile.
Activitățile prezente și trecute includ:
-
Gradinărit
-
Păpușărit
-
Mesteșuguri
-
Broderii - Cusături
-
Improvizație
- precum și studiul:
-
Sunetului și Vibrațiilor
-
Dansurilor Tradiționale
-
Interpretării corale
„Procedura educațională specifică primului meu profesor era aceea că, de îndată ce observa că un anumit meșteșug îmi devenea familiar și începea să-mi placă,
imediat mă făcea să renunț la el și să trec la altul.
După cum am înțeles mult mai târziu, scopul lui era nu ca eu să învăț tot felul de meșteșuguri, ci să dezvolt în mine abilitatea de a depăși dificultățile prezentate de orice fel de muncă nouă.
Și într-adevăr, începând de atunci, munca de orice fel avea sens pentru mine și mă interesa,
nu în sine, ci numai pentru că nu o cunoșteam și nu știam cum să o fac.”