top of page

Evenimente de lucru Intensiv

Periodic, profesori și elevi colegi de la Gurdjieff Studies Londra vin în România pentru evenimentele de lucru intensiv. Prin Clasele de Mișcări, Întâlnirile de grup, activitățile practice, gătitul și mesele luate împreună, în fiecare zi ai posibilitatea să duci efortul la un cu totul alt nivel, și să obții o altă înțelegere.

Ajungem să ne punem întrebări cu privire la multe din aspectele vieții de zi cu zi, lucruri pe care le considerăm implicite vietii noastre, “într-o atmosferă de Lucru” cu oameni din diferite țări, cu origini și nivele de înțelegere diferite.

Unele evenimente au loc în Bucureștiul aglomerat și astfel poti să obții o înțelegere diferită despre posibilitățile pe care le oferă de viața în oraș; alte evenimente se desfașoară în spațiul retras și liniștit din zona montană – cu momente pentru reflecții personale și perioade de lucru intens împreună cu ceilalți.

Timp de câteva momente scurte si pline de transformare mă pot elibera din închisoarea felului meu obișnuit de a fi, și pot experimenta realitatea într-un mod nou.

“Această perioadă, mijlocul verii lui 1916, a rămas în memoria tuturor membrilor grupului nostru ca un timp de o intensitate interioară foarte mare pentru lucrul nostru interior.

Cu toții am simțit că trebuia să ne grăbim, că făceam mult prea puțin în comparație cu măreția sarcinii pe care ne-o asumasem noi înșine.

Am înțeles că șansa noastră de a cunoaște mai mult ar putea să dispară la fel de repede cum a apărut, așa că am încercat să mărim presiunea lucrului în noi înșine

și să facem tot ceea ce putem atâta timp cât condițiile ne erau favorabile”.

P D Ouspensky

DSC03903-rev
bottom of page