top of page

Clase de Mișcări

Mișcările lui Gurdjieff, sau Dansurile Sacre, oferă posibilitatea unui contact foarte rar și special – contactul cu mintea, trupul și simțămintele noastre, precum și posibilitatea conectării acestora trei.

 

Mișcările cuprind rugăciuni, dansuri bărbătești puternic ritmate care necesită posturi foarte precise, dansuri pentru femei, pentru care se cer mișcări ușoare, fluide și grațioase, dansuri care întruchipează meșteșuguri tradiționale sau dansuri populare. Cele mai multe Mișcări au fost coregrafiate de domnul Gurdjieff, altele au fost probabil colectate în anii săi de căutări și studiu în mănăstiri sau frătii antice din Orient.

Într-o clasă de Mișcări trebuie să ai corpul receptiv, mintea clară și deschidere spre interior. Muzica și posturile corporale se adresează tuturor acestora.  

 

Aici există posibilitatea de a întrezări o licărire a unui simțământ de sine mai profund și real. Dificultățile întâlnite în clasele de Mișcări oglindesc deseori dificultăți din lucrul cu sinele.

Gurdjieff Movements - Pitagora

„... în ritmul anumitor dansuri, în precizia mișcărilor și a combinațiilor dansatorilor, sunt exprimate foarte viu anumite legi. Asemenea dansuri sunt numite sacre.

În călătoriile mele în Est, am văzut adesea dansuri de acest fel executate în timpul ritualurilor sacre din unele temple antice. Aceste ceremonii sunt inacesibile și necunoscute europenilor.”

G I Gurdjieff

bottom of page